Пролонгація - що це таке ᐈ Пролонгація кредиту - Neocredit
14658 

Пролонгація кредиту та її особливості у мікрофінансових організаціях

  1. Що таке «пролонгація кредиту»
  2. Особливості пролонгації договору у мікрокредитних організаціях
  3. Пролонгація: вигоди для позичальника та кредитора
  4. Умови продовження договору позики від Neocredit
  5. Скільки разів можна продовжувати позику
 

Послуга мікрокредитування безперервно набирає популярності. Це простий і швидкий спосіб отримати в борг потрібну суму грошей, не звертаючись до банку, друзів чи родичів. Однак через нестабільну економічну ситуацію в країні деякі громадяни можуть мати труднощі з погашенням заборгованості. На щастя, більшість мікрофінансових організацій дозволяють пролонгувати позику, тим самим уникнувши штрафів та пені. У цій статті ми докладніше познайомимо вас із цією послугою, а також розповімо, на яких умовах можна продовжити кредитний договір в МФО Неокредит.

Що таке «пролонгація кредиту»

Пролонгація кредиту — збільшення термінів дії договору позики на певний час. Цей період встановлюється кредитором в односторонньому порядку або за згодою сторін. Зазвичай, кожна організація самостійно розробляє умови продовження. Як правило, цей термін не перевищує період дії кредитного договору. Іншими словами, якщо ви оформили мікропозику на 10 днів, то продовжити її можете на аналогічний час. Завдяки існуванню такої послуги багатьом позичальникам вдалося уникнути проблем із колекторами та судових розглядів.

Особливості пролонгації договору у мікрокредитних організаціях

Ця послуга є частиною програми лояльності установ, що займаються мікрофінансуванням. Вона полягає у продовженні позики без застосування до клієнта штрафних санкцій. Під цим поняттям маються на увазі штрафи, пені, погіршення кредитної історії та ін. Активувавши послугу, позичальник зобов’язується сплатити лише відсотки, які встигли набігти за кредитом. Також сплачувати відсотки доведеться протягом усього терміну пролонгації боргу. Щодо тіла позики, його необхідно виплатити після закінчення терміну продовження.

Що ще потрібно знати про послугу:

  • активувати її можна протягом усього періоду дії фінансової угоди;
  • продовжувати кредит можна будь-яку кількість разів;
  • кожна мікрофінансова організація висуває власні умови до позичальників.

У деяких випадках в продовженні кредиту може бути відмовлено. Так трапляється, якщо позичальник уже користувався послугою та порушив умови договору. Друга причина, через яку клієнти отримують відмову, — низький кредитний рейтинг. Причина номер три — надто високе навантаження на виплати. Іншими словами, на людину оформлено багато позик в інших фінансових компаніях.

Пролонгація: вигоди для позичальника та кредитора

Ця опція має масу переваг. Вони поширюються як на боржника, так і на кредитора.

Плюси, які отримує позичальник, полягають у наступному:

  • відсутність необхідності терміново шукати гроші на погашення боргу у разі виникнення складних життєвих обставин;
  • час активації мінімальний весь процес займає у клієнтів не більше п’яти хвилин;
  • вигідні умови, що не обтяжують клієнта додатковими витратами;
  • можливість уникнути штрафних санкцій, пені та ін.;
  • збереження позитивної кредитної історії;
  • відсутність проблем з колекторами та судових позовів.

Кредитор також отримує переваги від пролонгації кредитного договору, і вони очевидні. Мікрофінансова організація не втрачає грошей, як у випадку, якби позичальник зовсім не платив кредит через відсутність фінансових можливостей. Також для мікрофінансової організації це шанс уникнути судових позовів. Звісно, що закон знаходиться на боці МФО, проте судові розгляди вимагають багато сил, нервів та часу. І ще один плюс — збереження довірливих стосунків з клієнтом.

Умови продовження договору позики від Neocredit

Компанія Neocredit розробила унікальний набір пролонгацій, які дозволяють уникнути негативних наслідків від прострочень. Якщо виникають труднощі з виплатами, рекомендуємо зв’язатися з нашою службою підтримки, щоб отримати подальші інструкції. Також можна активувати послугу в Особистому кабінеті. Він доступний всім зареєстрованим користувачам. Завдяки пролонгації договору позики ви зможете зберегти позитивну КІ.

Які варіанти продовження ми пропонуємо:

  • «NEO-про». Відстрочення виплат шляхом внесення відсотків за фактичне використання кредитних коштів.
  • «NEO-день». Щоб перенести дату погашення позики, необхідно сплатити відсотки за ту кількість днів, на яку потрібно збільшити термін дії договору.
  • «NEO-захист». NEO-захист дозволяє продовжити кредит, не сплачуючи при цьому нараховані відсотки. Це оптимальний варіант для людей, у яких на момент внесення регулярного платежу немає коштів. Активація послуги дозволяє продовжити термін фінансової угоди на фіксований термін — 7 днів.

Послуги «NEO-про» та «NEO-день» дозволяють клієнту зберегти початкову відсоткову ставку.

Продовження терміну позики можливе на 1-30 днів. Цей чинник залежить від терміну, на який отримано позикові кошти. Якщо ви оформили мікропозику на 10 днів, то і продовжити її можна на період від 1 до 10 днів. Для цього необхідно в день внесення регулярного платежу обрати в Особовому кабінеті послугу продовження та сплатити нараховані за період користування коштами відсотки. Після цього дату погашення буде відстрочено на обраний вами термін. Докладніше ознайомитись з умовами відстрочення можна у відповідному розділі сайту.

Скільки разів можна продовжувати позику

Більшість МФО в Україні дають можливість пролонгувати кредит необмежену кількість разів, але в межах 1 року. Розмір боргу при цьому залишатиметься незмінним. Але тільки якщо клієнт не порушував умови пролонгації. У разі, якщо зобов’язання щодо погашення відсотків були порушені, на залишок суми по тілу кредиту нараховуватимуться штрафи. Також багато мікрофінансових організацій залишають за собою право передавати дані боржника третім особам або подавати позови до суду.

Підіб’ємо підсумок: продовження КД — це вигідна послуга, яка дозволяє уникнути негативних наслідків через прострочення.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Взяти кредит