Чи впливає онлайн займ на кредитну історію ᐈ Як МФО впливають на кредитну історію - Neocredit
12738 

Чи впливають мікропозики на кредитну історію

Зміст
  1. Яку інформацію МФО передають в БКІ
  2. Як мікропозики впливають на кредитну історію
  3. Чи псують мікропозики кредитну історію
  4. Як швидко інформація потрапляє в БКІ
Послуги мікрокредитування користуються великою популярністю серед населення країни. Позичальники часто задаються питанням, як онлайн займ впливає на кредитну історію і чи впливає взагалі? Згідно з українським законодавством, МФО зобов’язані передавати інформацію про клієнтів в бюро кредитних історій. Ці дані безпосередньо впливають на формування кредитного рейтингу. Негативні записи в БКІ можуть виникнути, якщо користувач вчасно не вносив платежі по мікропозикам. Детальніше про це читайте в блозі Neocredit.

Яку інформацію МФО передають в БКІ

Мікрофінансові організації зобов’язані направляти в БКІ особисті дані клієнтів, включаючи реквізити паспорта, ІПН, номер соціального страхування і пенсійного фонду. Також в бюро передається інформація, що стосується безпосередньо позики: сума, термін погашення і т.д. Відразу після того, як ви оформите кредит онлайн на картку ПриватБанку, організація направить дані до бюро. Надалі там також відображатимуться прострочення та заборгованості.

МФО завжди інформують БКІ про випадки відмови від мікропозик, незалежно від того, хто був ініціатором — клієнт чи мікрофінансова організація. Якщо кредитор подавав в суд на людину, яка неналежним чином виконувала зобов’язання за кредитним договором, цей факт також відображається в історії. Співробітники мікрофінансів доводять до відома бюро і про будь-які зміни, внесені до укладеного з позичальником договору.

Якщо мікрофінансова організація відмовляється взаємодіяти з бюро кредитних історій і вносити інформацію про всі мікрокредити, її позбавляють ліцензії. З цього моменту, діяльність такої компанії вважається незаконною. Внесення даних про позичальників в БКІ дозволяє мінімізувати кількість випадків, при яких видані позики не повертаються кредитору. На підставі відміток в історії також формується кредитний рейтинг клієнта, від якого залежать майбутні умови кредитування. Чим вищий рейтинг, тим вигіднішими будуть умови. Клієнти з високою відміткою можуть оформити автоматичний кредит на картку під низький відсоток на тривалий термін.

Як мікропозики впливають на кредитну історію

На прийняття рішення про видачу кредиту впливає безліч факторів. Основними з них є платоспроможність і кредитна історія клієнта. Тому для багатьох українців є актуальним питання, як МФО впливають на кредитну історію. Пропонуємо розглянути його докладніше.

Часті звернення в МФО можуть вказувати на постійний дефіцит коштів у позичальника. Банк може сприйняти таку людину неплатоспроможною. Тому аналітики все ж схильні вважати, що онлайн позики впливають на кредитну історію. Співробітники банку з недовірою ставляться до потенційних клієнтів, у яких постійно виникає потреба в невеликих мікрокредитах. Часте звернення до МФО негативно позначається на прийнятті рішення про видачу відносно великої суми.

Однозначно відповісти, чи мають рацію аналітики, неможливо. Адже споживчі кредити не завжди оформляються, щоб дожити до зарплати. Найчастіше до послуг мікрофінансових компаній вдаються люди, у яких виникли незаплановані витрати. Скажімо, зламалася побутова техніка, захворіла дитина або раптово запросили на святкування. У таких випадках, не можна сказати, що МФО псують кредитну історію. Тому перш, ніж схвалити або відмовити в великому кредиті, банки проводять ретельний аналіз по кожному окремому клієнту.

Не можна не відзначити, що мікрокредити є відмінним способом поліпшити кредитну історію. Як це працює? Припустимо, у людини в минулому були труднощі з виплатами по кредиту. У зв’язку з цим в БКІ виникли негативні позначки і знизився кредитний рейтинг. Виправити КІ в кращу сторону можна за допомогою послідовно взятих невеликих мікропозик. Достатньо брати кредити без фото та дзвінків на суму 500 грн з періодичністю раз на 2-4 тижні. Витрачати кошти можна на будь-які потреби. Головна умова — своєчасне повернення грошових коштів.

Чи псують мікропозики кредитну історію

Мікропозики можуть зіпсувати кредитну історію тільки в тому випадку, якщо їх не виплачувати. Відразу після виникнення прострочення інформація про це вноситься в бюро і відображається для всіх кредиторів. Деякі банки і МФО, виявивши наявність прострочень, відмовляють у видачі позики. Інші — схвалюють мікрокредит, але під захмарні відсотки. Тому перш, ніж зірвати терміни по виплатах продукту МФО, рекомендуємо випробувати всі варіанти. Одним з них є пролонгація — продовження кредитного договору. Таку послугу пропонують багато МФО, включаючи Неокредит. Оформляючи кредит 24/7 на нашому сайті, ви отримуєте можливість подовжити його у разі фінансових труднощів. Ми розробили унікальний набір пролонгацій, серед яких точно знайдеться підходящий для вас варіант.

Як швидко інформація потрапляє в БКІ

Нова інформація потрапляє в БКІ відповідно до календаря оновлень у партнерів. Дані можуть оновлюватися щодня, в разі появи нового кредиту або внесення інформації новим партнером бюро, перед яким у вас є грошові зобов’язання. Кожна людина може безкоштовно перевірити свою КІ раз на рік. Якщо ви хочете стежити за тим, як мікропозика впливає на кредитну історію, будьте готові за кожну наступну перевірку заплатити 50 гривень. При належному виконанні умов кредитного договору та регулярному внесенню платежів робити це зовсім не обов’язково.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Взяти кредит