Видалення з бази даних МФО ᐈ Як видалити свій номер з бази мікрокредитів - Neocredit
14237 

Видалення з бази МФО – реальна допомога чи шахрайство?

Зміст
  1. Де пропонують послуги з видалення з бази МФО
  2. Скільки коштує видалення з МФО
  3. Чи реально видалити дані з мікропозик
  4. Що робити з боргом по мікропозиках
У мережі не перший рік активно обговорюється питання — чи можна видалити свій номер із бази позик? Популярність цієї теми пояснюється тим, що інтернет рясніє пропозиціями про позбавлення від проблемних кредитів за певну плату. Такі здаються дуже привабливими для людей, які не в змозі виконувати раніше взяті кредитні зобов’язання. При цьому громадяни побоюються зіткнутися із шахраями. Компанія Неокредит вирішила раз і назавжди відповісти на питання, наскільки реально видалити з бази МФО дані за допомогою посередників.

Суть послуги, яку пропонують у мережі: колишній співробітник мікрофінансів за суму близько 2-3 тисяч гривень обіцяє стерти інформацію про позику з бази МФО. Вхід до неї здійснюється за допомогою спеціального ключа, який забули анулювати після звільнення. Оплата приймається на гаманець QIWI, через який неможливо відстежити користувача. Щоб переконати клієнтів у реальності операції, використовуються липові відгуки людей, яким нібито вдалося позбутися боргів. Також для достовірності може бути запропонована оплата частинами. Але результат завжди один: людина відправляє гроші, після чого шахраї перестають виходити на зв’язок.

Де пропонують послуги з видалення з бази МФО

Найчастіше пропозиції відписатися від мікропозик зустрічаються:

  • на сайтах кредитних організацій із можливістю коментувати публікації;
  • у Telegram-каналах;
  • у Instagram;
  • у пабликах або на фейкових сторінках Facebook;
  • на сайтах із добіркою кредитних пропозицій;
  • на тематичних форумах.

Найзручнішим майданчиком для шахраїв вважається месенджер Телеграм. Він дозволяє взаємодіяти з великою кількістю користувачів, зберігаючи при цьому конфіденційність.

Скільки коштує видалення з МФО

Вартість видалення з бази МФО зазвичай визначається сумою непогашеного кредиту. Оплату шахраї вимагають зробити заздалегідь. Вона може бути повною або частковою. Найчастіше аванс складає 500-700 грн. Проте є й бюджетні пропозиції — 250 грн передоплата та 450 після виконання замовлення. При цьому жодних підтверджуючих документів чи чеків замовник не отримує.

Проте, як показує практика, далі авансу справа не доходить, оскільки ніякого видалення інформації не відбувається. Тому основна нажива аферистів — передплата. Гроші за «послугу» просять перевести на гаманець Ківі або заздалегідь оформлену на особу без певного місця проживання банківську картку.

Однак марна трата коштів є не головною проблемою такого роду співпраці. Щоб видалити з МФО інформацію про боржника, зловмисники вимагають персональні відомості: паспортні дані, ідентифікаційний код, номер картки, мобільного телефону та ін. Також нерідко просять надіслати фото самого паспорта та селфі з ним. Що далі з цим роблять, впевнені, пояснювати не треба.

Чи реально видалити дані з мікропозик

Ще сумніваєтеся, чи є пропозиції стерти інформацію про позичальника з бази даних шахрайськими? Ми вирішили особисто замовити послугу та підготували для вас перелік невідповідностей, виявлених у процесі взаємодії з аферистами.

Відгукнувшись на оголошення з пропозицією видалити дані з МФО, нам вдалося з’ясувати:

  • За словами виконавців, дані про мікропозику видаляються із загальної бази, в якій містяться відомості з усіх мікрофінансових організацій. Це є абсолютною брехнею, яку здатна розпізнати будь-яка розсудлива людина. Подумайте самі, хіба можуть різні фінансові установи, які конкурують між собою, зберігати інформацію в одному джерелі?
  • Відгуки людей, яким нібито вдалося видалити себе з бази МФО, зроблені наче під копірку. У відео та текстових відгуках використовуються шаблонні фрази, заздалегідь завчені або скопійовані з інших відгуків у мережі. На відео із задоволеними клієнтами також можна помітити читання з папірця, що знаходиться за кадром.
  • Скріншоти з діалогами між виконавцем та задоволеним замовником є ​​однотипними, написаними в одному стилі. У підготовці таких матеріалів використовується графічний редактор. Нерідко спільники розігрують хвалебний діалог між собою з метою видати його за листування з клієнтом.
  • Паспортні дані людини, яка пропонує видалити дані з МФО, та її липове фото з паспортом неможливо перевірити. Справа в тому, що використовуються, як правило, картинки, взяті з інтернету. Чужих фотографій, які також слугують для отримання кредитів на інших осіб, в інтернеті чимало.
  • Номер банківського рахунку, який зловмисники використовують для отримання прибутку, починається з цифр 489049. Це так званий гаманець Ківі, який випускається на території РФ. Кому належить картка з’ясувати неможливо, оскільки при переказі коштів ініціали власника не висвічуються. При цьому до Ківі гаманця можна прив’язати карту будь-якого банку та виводити кошти за невеликий відсоток.
  • Щоб розводити українських громадян аферисти створюють дешеві сайти-візитки, які відповідають своїй ціні: мінімалістичний дизайн, відсутність нормального наповнення, дивний шрифт та ін. Такі сайти апріорі не можуть бути гарантією надання послуги.

Що робити з боргом по мікропозиках

Оскільки видалити себе з бази даних МФО неможливо, слід вибрати один із реальних способів вирішення проблеми:

  • позичити гроші на погашення заборгованості у друзів чи родичів;
  • скористатися послугою перекредитування: деякі фінансові установи пропонують оформити новий кредит для погашення старого;
  • скористатися послугою реструктуризації, суть якої полягає у зміні умов кредитного договору на більш вигідні (зниження відсоткової ставки, продовження терміну, списання частини заборгованості);
  • кредитні канікули, під час яких позичальнику дозволяється офіційно не вносити платежі за позикою.

Ми рекомендуємо зовсім уникати прострочок з платежів. Для цого існує пролонгація. Послуга є справжнім порятунком для людей, які опинилися у скрутному фінансовому становищі. Її суть полягає у продовженні терміну дії кредитного договору. МФО Neocredit розробила унікальний набір пролонгацій для людей, які з певної причини не мають змоги здійснювати платежі вчасно.

Для клієнтів компанії доступні три типи продовження договору — «NEO-про», «NEO-день», «NEO-захист». NEO-про передбачає відстрочку дати повернення позики за умови оплати відсотків за час фактичного користування позиковими коштами. «NEO-день» дозволяє сплатити відсотки лише за ту кількість днів, на яку потрібно продовжити термін кредитного договору. Якщо на момент активації послуги у вас зовсім немає грошей, ви можете скористатися пролонгацією «NEO-захист», яка не вимагає попередньої оплати відсотків.

Таким чином, відповідь на питання, чи можливе видалення з баз МФО в Україні, є негативною. Будь-які пропозиції допомогти стерти інформацію про борг слід негайно відхиляти.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Взяти кредит