Що робити якщо нема чим платити кредит в Україні ᐈ Як погасити кредит якщо немає грошей
10615 

Що робити, якщо нема чим платити кредит в Україні

Зміст
  1. Чого не слід робити
  2. Як поводяться з боржниками банки, МФО, ломбарди
  3. Що буде, якщо нема чим платити кредит
  4. Чи можна законно не платити кредит
  5. Не довіряйте шахраям
  6. Шляхи виходу з ситуації
  7. ПролонгаціяРеструктуризаціяРефінансування

Все більше українців стикаються з питанням, де взяти гроші в борг для погашення кредиту? Через пандемію та економічний спад доходи населення сильно знизилися. Багато людей стали звертатися в МФО, щоб забезпечити свої щоденні потреби. При цьому позичальники рідко замислюються, як будуть погашати заборгованість. Одні вірять, що настануть кращі часи, а інші – з самого початку не збираються виплачувати борг. Які наслідки чекають злісних неплатників по кредитах, і як вийти з ситуації, що склалася, розповість Неокредит.

Чого не слід робити

Коли немає можливості платити кредит, дотримуйтеся простих правил:

  • Проблема не зникне за помахом чарівної палички. Адже незалежно від того, хто виступає в ролі кредитора – банк або МФО, інформація по кредиту надходить в бюро кредитних історій. Доступ до реєстру мають всі фінансові організації. Тому звертаючись надалі в інші інстанції для отримання позики, ви будете чути відмову.
  • Потрібно докладати хоча б найменші зусилля. Якщо ви числитеся боржником одночасно в кількох організаціях, повідомте про це кожному позикодавцеві. Це дозволить фахівцям розуміти реальне навантаження по платежах.
  • Не варто брати кредит під великі відсотки у приватних осіб для того, щоб розрахуватися з боргами. Ви ризикуєте потрапити в боргову яму, вибратися з якої вже не вийде.

Кращий варіант, коли нічим платити кредити, – спілкуватися з кредиторами. Як би це не звучало, в ситуації, що склалася, вони є вашими союзниками і також зацікавлені в погашенні поточної заборгованості.

Як поводяться з боржниками банки, МФО, ломбарди

 

У кожної кредитної організації існують певні покарання для клієнтів, які не дотримуються термінів погашення кредитів. Це всілякі штрафи, пеня, донарахування. Різні установи по-різному надходять з боржниками.

Як діють банки, ломбарди і МФО, коли у людини немає грошей на погашення кредиту:

  • Банки.

Нараховують боржникам пеню або штрафи. Іноді умови договору передбачають одночасне застосування обох покарань. Пеня утворюється щодня в процентах від суми кредиту. Незалежно від того, в якій валюті був узятий займ, неустойки нараховуються в гривнях за діючим курсом. У разі, якщо клієнт відмовляється виплачувати кредит і утворився борг, банк звертається до суду. Згідно з чинним законодавством, на те, щоб залучити боржника до відповідальності, у кредитора є три роки. Коли суд задовольнить позов, заборгованість буде стягуватися будь-яким шляхом, включаючи конфіскацію майна.

  • МФО.

Коли нема чим платити МФО, позичальник стикається з підвищенням процентної ставки, донарахуваннями і штрафами. Розмір неустойки залежить від політики мікрофінансової організації. У деяких компаній розмір санкцій досягає 50% від взятої суми. Якщо на попередження займодавця боржник не реагує, мікрофінансова організація залучає колекторів або звертається до суду. Не допустити подібного дозволяє пролонгація. Послуга є практично в кожній МФО. Зокрема наша компанія розробила для клієнтів унікальний набір пролонгацій. Оформляючи позику з автоматичним схваленням на сайті, ви можете не боятися загрузнути в боргах.

  • Ломбарди.

Позики в ломбардах дещо відрізняються від кредитів в банках і МФО. Для отримання грошей в подібних організаціях, необхідно залишити під заставу цінне майно. Термін, на який клієнт отримує кошти, становить 3-30 днів. У ситуації, коли позичальникові нічим платити мікропозику, ломбард може ввести штраф або продати заставне майно. Перш, ніж вчинити тим чи іншим чином, людині нагадують про необхідність внести оплату. У ломбардів, як і у МФО, є можливість продовження кредитного договору.

Незалежно від того, в який з організацій у позичальника утворився борг, уникнути відповідальності не вийде. Чим довше боржник уникає кредиторів, тим більш серйозними будуть наслідки. Тому потрібно як слід оцінити свої сили, перш ніж брати в борг у банку, МФО або ломбарду. Спробуйте спочатку оформити невеликий кредит на карту 24/7 від Неокредит. Це дозволить ближче познайомитися з сервісом та зрозуміти, яке навантаження ви зможете потягнути надалі.

Що буде, якщо нема чим платити кредит

 

Існують різні варіанти оптимізації боргового навантаження: інформування кредитора, підключення пролонгації. Однак вони не позбавлять вас від необхідності повністю виплатити позику і борг, що утворився.

 Що робити, якщо немає грошей платити кредит:

  • Змиритися з тим, що кредитна історія назавжди зіпсована, і більше не розраховувати на отримання кредитних коштів. Екстрену фінансову допомогу видадуть хіба що організації, які не використовують бюро кредитних історій. До таких належать ломбарди, а також приватні кредитори з захмарно високими відсотками.
  • Приготуватися до постійних психологічних атак з боку колекторів. У банків і МФО не завжди є можливість найняти в штат фахівців для спілкування з боржниками. Тому через якийсь час їх справи продають колекторським службам.
  • Очікувати повістку до суду. Якщо позичальникові нічим платити за кредитами і доходить до судових розглядів, він стає невиїзним до винесення вироку.

Мікрофінансова організація Neocredit готова допомогти грошима людям, які знаходяться в процесі вирішення боргових суперечок. Ми кредитуємо клієнтів з неідеальної кредитною історією за індивідуальною процентною ставкою. Якщо вам нема чим платити по кредитній картці, подайте заявку онлайн на нашому сайті. В МФО можна взяти кредит онлайн на картку ПриватБанку на суму від 500 до 10 000 грн. Зарахування коштів здійснюється майже миттєво.

Чи можна законно не платити кредит

В яких ситуаціях можна законно не виконувати погашення позики:

  • оформлення кредитних канікул;
  • при невідповідності умов угоди Закону України про Нацбанк;
  • якщо дії кредитора є незаконними;
  • коли договір визнається недійсним;
  • якщо позичальником ініційована процедура банкрутства.

Багато з тих, у кого немає грошей на оплату кредиту, переконані, що у фінустанові, яка збанкрутувала або втратила ліцензію, можна закрити займ достроково. Ця думка є в корені неправильною. Якщо банк стає неплатоспроможним, його активи передаються третім особам. Таким чином борг не анулюється, а лише змінюється займодавець. Боржник отримує про це повідомлення і зобов’язується здійснювати виплати новому кредитору. Якщо цього не відбувається, нова організація може подати позов до суду. Практично в 100% випадків перемогу здобувають кредитори, так як операції з продажу активів здійснюються з урахуванням законодавчих норм.

Не довіряйте шахраям

Коли не можеш погасити кредит і доводиться постійно спілкуватися з колекторами, виникає гостре бажання скоріше вийти з ситуації, що склалася. На цьому спекулюють новоспечені фахівці з консультування боржників.

Що пропонують шахраї:

  • навчити спілкуванню з позикодавцями, поділитися кількома дієвими фразами, після яких останні спишуть борги;
  • видалити інформацію про позичальника з бази і бюро кредитних історій через спеціальну людину;
  • підключити переадресацію на антиколекторну службу.

Але закінчується все завжди однаково: ви переводите гроші «фахівцям», а вони перестають виходити на зв’язок.

Шляхи виходу з ситуації

 

Пролонгація

Коли не знаєш, як погасити кредит, якщо немає грошей, на допомогу приходить пролонгація. Дану послугу пропонують багато банків і мікрофінансові організації. Вона передбачає продовження терміну використання кредитних коштів на встановлений позикодавцем термін. Пролонгація може бути безкоштовною або вимагати оплати відсотків. Підключити послугу можна в будь-який момент протягом усього строку дії кредитного договору до моменту внесення обов’язкового платежу. Деякі структури також дозволяють продовжувати займ і по закінченню зазначеного в договорі часу. Наша МФО розробила власний набір пролонгацій. Рекомендуємо ознайомитися з можливими варіантами подовження, перш ніж взяти кредит без фото та дзвінків.

Реструктуризація

Ще один спосіб вийти з ситуації, коли не можеш оплачувати кредит, це реструктуризація. Її суть полягає в перегляді умов кредитного договору та зміну графіка погашення позики. Так як банк хоче повернути свої гроші, а до настання критичного моменту ви справно виплачували борг, організація може піти вам назустріч. Серед найбільш поширених варіантів реструктуризації можна виділити кредитні канікули (відстрочення на певний час), можливість протягом встановленого терміну виплачувати тільки тіло кредиту без нарахування відсотків, зменшення регулярного платежу за допомогою продовження кредитного договору, а також зниження процентної ставки.

Рефінансування

Рефінансування сильно виручає, коли немає можливості платити кредит. Ця послуга передбачає оформлення нової позики на карту для погашення попередньої. Завдяки її підключенню, позичальник може позбутися наявних зобов’язань і на якийсь час відстрочити виплати. Як правило, компанії не хочуть видавати кошти повторно. Тому за рефінансуванням доведеться звертатися в іншу структуру. Будьте обережні і не звертайтеся до приватних кредиторів. Через захмарно високі процентні стави в подібних організаціях, ви ризикуєте назавжди загрузнути в боргах. Оформити позику без верифікації картки для погашення наявної заборгованості можна у нас. Видаємо до 3000 грн на картку новачкам та до 10000 грн постійним клієнтам.

В нашу МФО часто звертаються з питанням: «Взяв кредит не можу повернути, що робити?». Сподіваємося, в даній статті ви знайшли на нього відповідь.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Взяти кредит