Перекредитування мікропозик в Україні ᐈ Рефінансування мікропозик - Блог Neocredit
13844 

Всі тонкощі рефінансування мікропозик в Україні

Зміст
  1. Що таке рефінансування
  2. Коли вигідно зробити рефінансування кредиту
  3. Які організації роблять перекредитування кредитів в Україні
  4. БанкиМФОУмови перекредитування в МФО
  5. Плюси і мінуси перекредитування мікропозик
  6. Чи можливе рефінансування мікропозик з простроченням в Україні
Вирішивши оформити кредит, ми не завжди тверезо оцінюємо свої фінансові можливості. Труднощі з його поверненням можна ефективно вирішити за допомогою перекредитування. Послуга дозволяє уникнути серйозних проблем, пов’язаних з несплаченими борговими зобов’язаннями.

Своєчасно внести платежі або виплатити мікропозику вдається далеко не всім. Це призводить до певного роду наслідків, таких як штрафи, донарахування, моральний пресинг з боку кредитора або колекторів. Однак куди більш серйозні проблеми виникають у результаті накопичення штрафів: судові розгляди, конфіскація майна, тюремне ув’язнення.

Багато які фінансові організації йдуть назустріч своїм клієнтам, пропонуючи різні способи врегулювання питання. Наприклад, в МФО Неокредит існує унікальний набір пролонгацій, що дозволяє відстрочити виплати по мікропозикам. Скористатися послугою може кожен клієнт МФО. Після оформлення онлайн кредиту 24/7 вся інформація щодо нього, включаючи варіанти подовження, буде доступна в Особистому кабінеті. Крім продовження кредитного договору, великою популярністю користуються послуги реструктуризації і рефінансування. Саме про останню і піде мова в даній статті.

Що таке рефінансування

Рефінансування або перекредитування кредитів в Україні — оформлення нової позики для погашення старої заборгованості, яка утворилася в тій же або будь-який інший організації. Послуга дозволяє позичальникові отримати кращу процентну ставку, продовжити термін і зменшити щомісячний платіж. Її надають різні кредитні установи, включаючи банки і МФО.

Відмінною рисою рефінансування є можливість взяти новий кредит на більш вигідних умовах і з низькою процентною ставкою при наявності відкритого кредиту, навіть якщо той погашається своєчасно і в повному розмірі. Таким чином, вдається об’єднати два мікрокредити в один, і знизити навантаження по виплатам.

З позиції чинного законодавства, рефінансування кредиту в Україні — один з правомірних способів уникнути прострочень і штрафних санкцій. Це обумовлено тим, що нова позика є цільовою. Іншими словами, її не можна витратити на інші потреби, крім погашення заборгованості. Так як в договорі чітко вказується мета — виплачування раніше взятих боргових зобов’язань.

Коли вигідно зробити рефінансування кредиту

 

З питанням, що таке рефінансування мікропозик в Україні ми розібралися, тепер розглянемо області його застосування.

Найбільш доцільно користуватися послугою, коли є можливість:

  • менше переплатити;
  • знизити щомісячну виплату.

Розглянемо обидва випадки на конкретних прикладах.

Приклад №1

Ви маєте кредит на 100 000 гривень строком на 3 роки під 15% річних у банку А. З моменту оформлення минув рік. Весь цей час ви добропорядно виконували кредитні зобов’язання, тому ніяких штрафів і пені не утворилося. Заборгованість виплачується аннуїтетними (рівними) частинами. За рік ви повернули банку А 48 000 гривен, тобто 28 500 тіла кредиту і 19 500 відсотків. Банк Б виступив з пропозицією рефінансувати кредит на 3 роки під 8% річних. Ви погодилися і уклали договір, згідно з яким отримали суму 71 500 гривень і погасили наявну заборгованість. Таким чином, переплата за попередньою позикою склала б 25 500 гривень, а за новою — 17 160 гривень. Таким чином, ви зекономили 8 340 гривень.

Приклад №2

Ви взяли кредит на 2 роки, щомісячні платежі по якому становлять 5 700 гривень, а загальна переплата — 55 000. Потім оформили рефінансування мікропозики на 4 роки з переплатою в 60 тисяч. З фінансової точки зору, ви пішли трохи в мінус. Однак щомісячний платіж зменшився до 3 000 гривень, а разом з ним і боргове навантаження.

Другий випадок є більш складним, тому що не передбачає грошової економії. Однак сильно виручає в ситуаціях, коли щомісячні виплати почали доставляти дискомфорт (раптово знизили зарплату, народилася дитина або захворів хтось із близьких).

Чи варто рефінансувати ваш борг — питання тільки до вас. Якщо ваша ситуація підходить під один із прикладів, тоді користуватися послугою буде доцільно. Не виключена ймовірність, що конкретно вам може підійти пролонгація або реструктуризація.

Які організації роблять перекредитування кредитів в Україні

Банки

Якщо врегулювати питання з боргом в кредитній установі не вдається, можна звернутися за рефінансуванням прострочених мікропозик в іншу організацію. На жаль, банки неохоче йдуть на подібні угоди. Навіть якщо банківська установа практикує таку послугу, вимоги до клієнтів висуваються максимально жорсткі.

Для отримання нової позики буде потрібно надати наступний пакет документів:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • довідка про доходи строком не менше півроку;
  • лист від поручителя або угоду про заставне майно;
  • оригінал кредитного договору, за яким потрібно рефінансування;
  • згода кредитора на отримання коштів для погашення боргу.

Період розгляду заявки банківською структурою становить в середньому 3-5 днів. Однак перш, ніж її подати, слід ознайомитися з критеріями банку. Зазвичай вони висувають жорсткий набір вимог до потенційних позичальників.

Банки погоджуються на рефінансування онлайн кредитів тільки:

  • своїх постійних клієнтів;
  • громадян з гарною кредитною історією;
  • офіційно працевлаштованих людей, які мають довідку про доходи і заробіток, достатній для погашення заборгованості;
  • відкрито йдуть на контакт з кредиторами;
  • позичальників, які надали поважні причини виникнення заборгованості.

Якщо клієнт підпадає під більшість цих вимог, велика ймовірність, що йому вдасться отримати кредит на рефінансування мікропозик. Однак якщо банк відмовить у наданні послуги, можна звернутися в мікрофінансову організацію. Наприклад, МФО Neocredit лояльно ставиться до позичальників, які мають відкриті кредити з простроченням або не ідеальну кредитну історію.

МФО

МФО — комерційні організації, які працюють в рамках законодавчого поля і надають невеликі позики на короткий термін. Багато з таких установ практикують послугу рефінансування мікропозик онлайн в Україні. Як це відбувається: ви реєструєтеся на сайті, заповнюєте анкету, отримуєте займ на карту і виплачуєте наявний борг. Ви можете оформити кредит на картку ПриватБанку від Неокредит та погасити заборгованість в іншій організації. Вказувати метою кредитування рефінансування не потрібно.

Переваги співпраці з МФО очевидні:

  • мінімальний перелік необхідних документів — паспорт та ІПН;
  • можливість здійснити процедуру онлайн не виходячи з дому;
  • оперативність оформлення позики і розгляду заявки (весь процес займає до 30 хвилин);
  • високий відсоток схвалення заявок — 98%;
  • оформити позику можуть люди з поганою кредитною історією, відкритими простроченням, офіційно не працевлаштовані, пенсіонери, студенти та інші неплатоспроможні категорії громадян;
  • різні бонусні програми, акції та кешбек;
  • сервіси працюють без вихідних, тому отримати мікропозику можна в будь-який зручний час;
  • при форс-мажорних обставинах можна скористатися пролонгацією і продовжити терміни дії кредитного договору без штрафів і пені;
  • можливість отримати до 10 000 гривень на карту для погашення старої заборгованості.

Як видно, звернення в МФО має масу позитивних моментів. Можна скористатися сервісами по підбору підходящої організації або зупинити свій вибір на Неокредит. Ми висуваємо мінімальний набір вимог до клієнтів і лояльно ставимося до людей з простроченням. Щоб скористатися нашими послугами, досить паспорта та ІПН. У той час, як навіть для оформлення розстрочки в магазині потрібна довідка про доходи або письмове підтвердження працевлаштування.

Умови перекредитування в МФО

Щоб перекредитувати мікропозику в більшості фінансових установ України, необхідно виконати ряд умов і підготувати значний список документів.

Зокрема, від клієнта вимагається:

  • мати українське громадянство;
  • підходити під встановлені вікові рамки;
  • підготувати необхідний пакет документів;
  • надати довідку про доходи або письмове підтвердження працевлаштування;
  • надати угоду про заставне майно або лист від поручителя.

Для того, щоб перекредитувати в МФО кредит, знадобиться наступний список документів:

  • український паспорт з пропискою в будь-якому з регіонів;
  • ІПН (ідентифікаційний код);
  • копії цих двох документів;
  • оригінал кредитного договору, за яким потрібно рефінансування;
  • довідка про доходи (може не знадобитися, але краще підготувати).

Щоб підвищити свої шанси на успіх, можна запросити поручителя — людину, яка має хорошу кредитну історію і викличе довіру у кредитора. Також в якості підстраховки може виступати заставне майно. Однак для більшості мікрофінансових організацій ці критерії, як і довідка про доходи, є другорядними.

Плюси і мінуси перекредитування мікропозик

Перекредитування в МФО має переваги і недоліки. Розглянемо докладніше.

Переваги:

  • зміна умов поточного кредитування на більш вигідні;
  • можливість об’єднати кілька позик в одну і знизити навантаження по платежах.

Недоліки:

  • складність пошуку вигідної пропозиції по рефінансуванню;
  • низькі шанси отримати послугу при наявності прострочених платежів;
  • при недостатньо ретельному прорахунку вигоди, можна завдати шкоди фінансовому становищу.

Таким чином, перш ніж скористатися послугою, необхідно грамотно прорахувати ризики, зважити всі «за» і «проти».

Чи можливе рефінансування мікропозик з простроченням в Україні

Останнє питання, на яке хотілося б відповісти, — чи можливе рефінансування, якщо кредитів багато і по одному (кільком) з них є відкриті прострочення? Відповідь — так.

Послугою перекредитування можуть скористатися позичальники, які мають прострочення, якщо звернутися безпосередньо в організацію, в якій оформлена позика, або в сторонню установу, в тому числі в банк або МФО.

Існує два варіанти врегулювання питання:

  • Рефінансування боргу в мікрофінансовій організації, в якій отримана мікропозика. МФО перегляне умови договору з подальшим розширенням термінів кредитування і зниженням суми регулярного платежу. Хоча за своєю суттю такий спосіб більше нагадує реструктуризацію.
  • Оформлення нового кредиту в тій же організації, який покриє стару заборгованість і утворилися прострочення.

Щоб заощадити свої сили і час, краще звертатися в організацію, в якій спочатку оформлялася позика. Цей спосіб дозволить уникнути нарахування захмарних відсотків, пені та штрафних санкцій. При цьому клієнт зможе відновити довіру до себе, як до добропорядного позичальника. Більше того, така схема є вигідною і для самої організації. МФО не втрачає лояльного клієнта, уникає судових розглядів і зберігає свої гроші.

Отримати рефінансування можна в нашій МФО. Ми намагаємося бути вірним помічником для своїх позичальників, включаючи тих, які потрапили в складну фінансову ситуацію. Наші вимоги до клієнтів мінімальні, а процентна ставка — найбільш вигідна на українському ринку фінансових послуг. Ми готові допомогти вам у вирішенні питання з виплатами старих боргів і полегшити ваше життя. Отримати грошову позику можна у найкоротші терміни. Ми надаємо можливість оформити кредит онлайн через BankID, не витрачаючи дорогоцінного часу на заповнення даних.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Взяти кредит