Оформлення заявки на кредит онлайн ᐈ Як подати заявку на кредит
12210 

Оформлення заявки на кредит онлайн

Зміст
  1. Що потрібно знати при заповненні заявки онлайн
  2. Що вказувати при оформленні заявкиОбов'язкова і не обов'язкова інформація в заявці
  3. Як і що перевіряють банки при отриманні онлайн-заявки
  4. Що таке скорингова система
  5. Фактори, які підвищують можливість отримання кредитуФактори, що знижують вірогідність отримання кредиту
  6. Як заповнювати заявку, маючи погану кредитну історію
  7. Різниця отримання кредиту онлайн-заявкою і зверненням в банк
З недавніх пір стало можливим оформлення заявки на кредит онлайн. Тепер не потрібно відвідувати відділення банку, збирати різноманітні довідки та подовгу проводити співбесіду з менеджером. Фінансові організації суттєво спростили процедуру кредитування. З’явилися спеціальні онлайн-форми, заповнити які можна з дому, кафе, роботи, таксі або будь-якого іншого місця. Головне — мати можливість вийти в мережу. Подача заявки через інтернет має свої нюанси. Які саме — ми розповімо далі.

Що потрібно знати при заповненні заявки онлайн

Заповнюючи онлайн-заяву, необхідно:

  • ретельно перевіряти коректність введення даних, включаючи ПІБ, контакти, дані документів, що додаються;
  • фото або скани документів повинні добре читатися, не мати будь-яких смуг, відблисків, розмиття;
  • при наявності зарплатної або кредитної картки, споживчих або іпотечних кредитів в цьому ж банку, рішення по новому кредиту приймається набагато швидше.

Подати заявку на кредит в Neocredit можна в будь-який зручний час, не виходячи з дому. Рішення по позиці приймає автоматизована система протягом 5 хвилин.

Що вказувати при оформленні заявки

Обсяг і тип даних, які необхідно вказати в онлайн-заявці, залежить від конкретної установи. Те ж саме стосується і пакету документів, що надається.

Як правило, банки вимагають набагато більше інформації про позичальника:

  • прізвище ім’я по батькові;
  • вік і стать;
  • серія і номер паспорта, ІПН;
  • місце роботи, стаж, телефон роботодавця;
  • розмір офіційного щомісячного доходу (зарплата, пенсія і т.д.);
  • наявність рухомого і нерухомого майна;
  • наявність відкритих кредитів або позик в інших організаціях;
  • сімейний стан, неповнолітні діти;
  • освіта.

Крім цього, від заявника потрібна згода на обробку персональних даних і перевірку його кредитної історії через УБКІ.

У плані обсягу інформації, яку необхідно надати, краще подавати заявку на кредит в мікрофінансову організацію.

Щоб отримати позику в Неокредит, досить вказати власні ПІБ, вік і стать, регіон проживання, паспортні дані та ІПН, реквізити банківської картки. Ні дані про роботодавця, ні інформація про наявність у власності майна нам не потрібні.

Обов’язкова і не обов’язкова інформація в заявці

Незалежно від того, де ви плануєте кредитуватися, в анкеті завжди є обов’язкові для заповнення поля. Проігнорувати їх не вийде. Система просто не пропустить вас на наступний етап. Тому, незалежно від особистого ставлення до того чи іншого пункту, заповнити їх доведеться. Крім того, спроба обдурити кредитора по одному з питань анкети, призведе до відмови в кредитуванні. З не обов’язковими полями справа йде трохи інакше. Якщо запитувана інформація може негативно вплинути на рішення банку, але цей пункт є необов’язковим, краще її не вказувати. Правда, таке рішення може позначитися на сумі позики і процентній ставці.

Як і що перевіряють банки при отриманні онлайн-заявки

Для перевірки позичальника прийнято застосовувати такий прийом, як андеррайтинг. Це процес вивчення наданих даних і аналізу платоспроможності потенційних клієнтів фінансової установи. У випадку з онлайн-заявкою, андеррайтинг включає в себе перевірку відомостей з анкети і запит до УБКІ.

Якщо видача позикових коштів не вимагає відвідування оффлайн-відділення банку, позичальника можуть перевірити скорингом. Існують різні алгоритми системи, застосування яких залежить від внутрішньої політики конкретної організації. Однак в більшості фінустанов вони досить схожі.

Наскільки скрупульозно перевірятимуть потенційного позичальника, залежить від запитуваної суми. Але навіть невеликий кредит клієнт не зможе отримати без базової перевірки його даних.

Крім перевірки даних з анкети, запитів і оцінки КІ, нерідко банки:

  • моніторять соціальні мережі, вивчаючи коло спілкування, фотографії та підписки на групи;
  • дзвонять роботодавцю для уточнення факту працевлаштування, стажу та розміру зарплати;
  • запитують у мобільного оператора географію телефонних дзвінків, регулярність поповнення рахунку.

Чим більше запитувана сума, тим ретельнішими і більш різноманітними будуть перевірки потенційного позичальника.

Що таке скорингова система

Скорингова система — це спеціальний програмний комплекс, який оцінює позичальника за допомогою статистичних методів.

Після подачі заявки дані клієнта завантажуються в інформаційно-аналітичну систему банку. Для оцінки благонадійності потенційного позичальника, система використовує ряд певних критеріїв. По кожному з них виставляються бали. Рішення по кредиту залежить від суми набраних балів. Яку оцінку необхідно отримати для схвалення заявки не відомо. Так само, як і кількість балів, які виставляються за різні факти біографії позичальника. Однак виділити фактори, які підвищують шанси отримати схвалення, все-таки можна.

Фактори, які підвищують можливість отримання кредиту

Існують фактори, які здатні істотно підвищити можливість отримати кредит. Це різні відомості, що підтверджують вашу фінансову стабільність.

Правильно подати заявку на кредит з подальшим схваленням можуть люди, які відповідають наступним критеріям:

  1. Наявність вищої освіти. Свідчить про можливість займати вищі посади і отримувати більшу заробітну плату.
  2. Сімейний стан. Люди, які перебувають у шлюбі, більш відповідально підходять до планування бюджету. До того ж, у разі втрати платоспроможності, кредитні зобов’язання позичальника переходять до чоловіка/дружини.
  3. Середній вік. Основна працездатна категорія — люди у віці 25-50 років.
  4. Стаж роботи. Великий стаж роботи свідчить про стабільність і високу зарплату.
  5. Володіння нерухомістю. Рухоме або нерухоме майно може розглядатися банком у вигляді застави.
  6. Додаткові джерела доходу. Різні підробітки, інвестиції, пасивні види заробітку також свідчать про платоспроможність людини.
  7. Чиста КІ. Великим плюсом буде, якщо у людини немає боргів, погашені раніше взяті кредити або ж є кредитні зобов’язання, які він регулярно виконує і які не порушують баланс прибутку і витрат.

Фактори, що знижують вірогідність отримання кредиту

Заповнити заявку на кредит щоб схвалили не складно. Потрібно максимально точно і в повному обсязі вказати дані в анкеті. Однак є ряд чинників, які можуть сильно знизити шанси на отримання позики.

До таких належать:

  1. Відсутність будь-якого майна.
  2. Реєстрація мобільного на ім’я іншої людини.
  3. Не наданий робочий номер телефону.
  4. Наявність інших кредитів і прострочень по ним.
  5. Судимості, неоплачені штрафи, борги по аліментам.

Вказувати завідомо неправдиву інформацію в заявці не рекомендується. Це може призвести до розширеної перевірки і, як наслідок, відмови в кредитуванні.

Як заповнювати заявку, маючи погану кредитну історію

Головне при заповненні заявки онлайн — бути правдивим. Кожен потенційний позичальник розглядається індивідуально. Адже причин поганої кредитної історії може бути маса: починаючи від прострочень і штрафів, а закінчуючи занадто великою кількістю кредитів. Основний упор співробітники банку роблять на співвідношення переваг і недоліків клієнта, а також його платоспроможність на поточний момент. Всупереч поганий КІ, у людини, яка запитує невелику суму грошей, без боргів по кредитах, має стабільну заробітну плату і надала поручителя, є всі шанси отримати схвалення.

Різниця отримання кредиту онлайн-заявкою і зверненням в банк

Як такої різниці між цими двома процедурами немає. В обох випадках установа оцінює стабільність і платоспроможність потенційного позичальника. За спрощеним сценарієм можуть проходити тільки поточні клієнти банку. Але це не означає, що вони гарантовано отримають схвалення. До уваги беруться цілі, терміни, сума і надійність конкретної людини.

Основною перевагою онлайн-заявок є економія часу. Не потрібно нікуди їхати, ксерокопіювати документи, довго проходити співбесіду у менеджера. Єдине, за чим вас можуть запросити, — це укладення договору. Те ж саме стосується рішення зробити заявку на кредит по телефону.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Взяти кредит